Hopp til innholdet

Om oss

I 30 år har Opplev Oppdal levert aktiviteter som rafting, juving, zipline park, og teambuilding!

Vår historie

Opplev Oppdal AS ble stiftet i 1989. Bak etableringen sto Finn, Britt, og Jon - alle trenere og instruktører innen idrett og friluftsliv med et stort hjerte for natur, friluftsliv og reiseliv. Drivkraften til å skape noe nytt og spennende var stor og med slagordet «Det finnes en Amundsen i oss alle» var tanken å få med folk ut for å oppleve naturen på en leken måte. De hadde oppdaget rafting og kjøpte en båt som prøveprosjekt. Dette ble starten på Opplev Oppdal.

For å få en mer helhetlig opplevelse ble det første bygget, Gamma, satt opp i 1989 etterfulgt av Stolpehuset for bespisning, undervisning og hygge. Samlingsplassen i den vakre og ville skogen nede ved elva Driva ble nå kalt for Villmarksleiren. I starten var mange skeptiske til å betale for naturopplevelser med guide, men med en ny generasjon økte interessen for å kjøpe spenningsfylte aktiviteter med kompetente guider.

Med inspirasjon fra USA vokste aktivitetstilbudet med øksekast, bueskyting, og etterhvert juvvandring, fjellklatring, isklatring, toppturer og mer. Fokuset har alltid vært å tilby aktiviteter til alle uavhengig av antall, alder og kompetansenivå. Slik ble Opplev Oppdal tidlig ute med rå naturopplevelser og var faktisk de første i Norge som startet med juving!

I dag er Opplev Oppdal en en hjørnesteinsbedrift innen reiseliv med over 30 års erfaring innen opplevelsesaktiviteter. I 2017 overtok Emily Bakker og Andreas Wenk bedriften, og med solid bakgrunn i friluftsliv og guiding tar paret Opplev Oppdal inn i fremtiden ved å holde fast på kjernen - som er uforglemmelige opplevelser med dyktig veiledning.

Hvem er vi?
Opplev Oppdal består av erfarne, friluftsglade mennesker som ønsker å dele aktive opplevelser i norsk natur. Det gleder oss å ta med gjester på uforglemmelige turer som skaper minner. Vi fokuserer på naturopplevelsen, men har samtidig respekt for dens krefter. Arbeidslaget består av kompetente og lidenskapelig guider som kjenner området og miljøet de jobber i.

Våre guider har høy kompetanse og er kvalifiserte innen rafting, juving, klatring, vinteraktiviteter, samhold og generelt friluftsliv. Med både lokal kunnskap og internasjonal erfaring imøtekommer vi både nasjonale og internasjonale krav for sikkerhet og veiledning i de ulike aktivitetene vi tilbyr.

Hva gjør vi?
Opplev Oppdal tilbyr spennende opplevelser og teambuilding til store og små, mange og få. Vi skreddersyr naturbaserte aktiviteter med rafting, juving, og zipline som våre mest populære aktiviteter. Hos oss kan du booke en enkel tur med venner og familie eller et fullservice pakketilbud for utdrikningslag, større bedrifter eller skoleklasser - som kan vare fra én dag til over en helg. Sammen med våre gode samarbeidspartnere innen hotell og reiseliv tilbyr vi totalopplevelser av høy kvalitet. Vi lover minnerike turer i trygge rammer slik at alle tør å gå utenfor komfortsonen og teste grensene sine.

Vår miljøpolicy
Vi har utviklet en miljøpolicy fordi vi synes det er viktig med HMS for en trygg og bærekraftig måte å arbeide på, både med tanke på gode arbeidsvilkår for våre ansatte og det å ta vare på naturen rundt oss. Naturen er vår arbeidsplass, det er også derfor viktig for oss å ta vare på den. Når vi legger til rette for våre produkter/aktiviteter, ser vi til at det er i harmoni med naturmangfoldet rundt oss. Vi jobber kontinuerlig med å ha en grønnere forretningsmodell, ved å f.eks redusere utslipp ved kjøring.

Vårt mål er at våre guider skal ha god kompetense og gjør så godt de kan for at gjestene våre skal sitte igjen med en god opplevelse og mestringsfølelse innenfor trygge rammer. Målrettet arbeid mot en mer bærekraftig utvikling, med evaluering underveis. Eks på stegvis utvikling er en samlet base i Villmarksleiren, noe som vil si mindre transport, som igjen reduserer utslipp.

Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan vi kan være mer miljøbevisst, ta vare på naturen, miljøet, og sikkerhet.


Villmarksleiren

Stedet for spenning og mestring
5 km fra Oppdal sentrum ligger Villmarksleiren vår i skogen ved elva Driva. Godt skjult i terrenget finner du flere hus med ulike bruksområder, inspirert av gamle byggeskikker. Her får du en lun atmosfære i røffe omgivelser, omkranset av skog, elv og fjell. Leiren er åpen året rundt og totalt har vi et område på cirka 100 mål å boltre oss på. Både Opplev Oppdal Zipline Park og arenaen for teambuilding ligger i Villmarksleiren.

Med et nytt sanitærbygg blir Villmarksleiren også oppmøtested for raftingturer fra 2023.